- 4 filety z kurczaka
- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki pasty tandoori
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka papryki czerwonej
- 1 łyżeczka kminu rzymskiego
- 1 łyżeczka imbiru
- 2 ząbki czosnku, posiekane
Żeberka w miodzie i musztardzie
Sposób przygotowania. W misce wymieszaj: jogurt, miód, pastę tandoori, sok z cytryny, sól, paprykę czerwoną, kmin rzymski, imbir i czosnek. Filety z kurczaka obtocz w przygotowanej marynacie i pozostaw na kilka godzin w lodówce.Grilluj kurczaka na grillu lub piecz w piekarniku przez około 20-25 minut w temperaturze 200°C, aż mięso będzie gotowe. Podawaj z naanem i kawałkami cytryny.