Miodowe Ciastka Kakao Whoopie z Nadzieniem Karmelowym

MIODOWE CIASTKA KAKAO WHOOPIE Z NADZIENIEM KARMELOWYM

Sposób przygotowania: Rozgrzej piekarnik do ok. 160°C; wyłóż 3 blachy papierem do pieczenia. W mikserze połącz rozpuszczone espresso, masło, cukier i miód. Wymieszaj składniki razem, aż będą gładkie i połączone. W drugiej misce wymieszaj mąkę, kakao i sól. Dodaj jajko, rozpuszczoną sodę, mleko, ekstrakt waniliowy i czekoladowy do mieszanki masła/miodu i wymieszaj, aby połączyć. Następnie dodaj mieszankę mąki i wymieszaj, aż będzie w pełni połączona. Nakładaj 2 łyżki ciasta na wyłożone papierem blachy do pieczenia, zachowując odstęp około 1,5 cala, i piecz przez 10-12 minut, aż będą gotowe, ale miękkie w dotyku. Uważaj, aby nie przypiec. Podczas pieczenia ciastek połącz brązowy cukier i masło na nadzienie w dużej misce lub mikserze i ubij razem, aż będą jasne i puszyste. Następnie dodaj śmietankę, wanilię i sól i wymieszaj razem. Stopniowo dodawaj cukier puder, aż będzie w pełni połączony, a lukier będzie lekki i puszysty. Dodaj dodatkową śmietankę łyżką, jeśli nadzienie wydaje się zbyt sztywne. Napełnij rękaw cukierniczy nadzieniem, zaopatrzony w końcówkę o średnicy 1/2 cala. Rozłóż połówki ciastek whoopie płaską stroną do góry i nałóż na połowę z nich kulkę nadzienia. Przykryj drugimi połówkami, delikatnie naciskając, aby nadzienie rozprowadziło się do krawędzi. Schłodź ciastka whoopie przez około godzinę, ciastka powinny być przykryte.

Składniki na nadzienie karmelowe:

Składniki na ciastka Whoopie:

Udostępnij: